receptek
Fred és George édes bekapnivalója
Fred és Goerge sokat dolgoztak míg kifejlesztették a sok tanárellenes dolgot. Sokszor kimerültek, és ilyenkor mindig ezt az édes nyalánkságot kapták be.
Hozzávalók:
3 evőkanál tej
3 kiskanál kakaópor
2 kiskanálnyi kristálycukor
2 kiskanál porcukor
Elkészítés:
Végy elő egy bögrét, majd öntsd bele a tejet. Ezt egy picit melegítsd meg ( Ha nyár van ne!!!), aztán tedd bele a kristálycukrot, kakaót és porcukrot. Jól keverd bele, s ezután tovább ízesítheted. Jó étvágyat hozzá!
Vigyázat!!! Nagyon cukros, ezért cukorbetegek ne egyenek ilyet!!! Köszönöm.
Madam Pomfrey nyugtató- kakaója
Madam Pomfrey- nak sokszor kellett alkalmaznia, például mikor Katie Bell felvette az átkozott nyakláncot, akkor használta Katie barátnőjén, s amikor RBF vizsgák lesznek. Ettől mindenki elnyújtózkodott és azután nem idegeskedett.
Hozzávalók:
2 pohár/ bögre
Tej ( egy bögrényi)
Kakaópor ( Nem cukros!!!)
1 kiskanál cukor
Csokoládé- reszelék
tejszínhab
Elkészítés:Önts bele egy kis tejet a bögrébe, majd tegyél bele egy fél kiskanál kakaóport. Melegítsd meg tetszés szerint. Majd jól dolgozd bele a tejbe a beletett kakaót. Öntsd majdnem-tele a másik bögrét tejjel. A kakaós- tejes pohárba tégy még egy fél kkanál kakaóport, majd ezt is keverd bele. A masszát öntsd bele a tejbe, aztán nyomj tejszínhabot a tetejére, és koronázd meg a csokireszelékkel.
Máris megnyugodsz, igaz?
Weasley szendvics
Amikor Mrs. Weasley aggódni kezdd férje után, és ő betoppan, rögtön kínálgatni kezdi neki, a sok sült dolgot. De Mr Weasley inkább erre az egészséges csemegére vágyik!
Hozzávalók:
2 db piritós
fél lereszelt alma
sárgarépa
sajt
citromlé
cukor
Elkészítés: A még meleg piritósra tedd rá a sajtot. A reszelt almát cukrozd, és citromlevezdd meg! Ezután tedd bele a kicsi szeletkékre vágott sárgarépát, keverd össze, és tornyozd a sajtos piritósra!
Granger féle sült szendvics
Hermione nem sokat van otthon, és azt a kis időt sem főzéssel tölti. Mégis, amikor süt valamit, mindig ezt csinálja!
Hozzávalók:
Bacon szalonna
tojás
piritós
paradicsom
uborka
salátalevél
sajt
Ketchup
Elkészítés: A Bacont pirítsd meg. A tojásból csinálj tükörtojást. A piritósra tedd rá a tükörtojást, azután a sajtot, majd a Bacon szalonnát, azután a salátát, a paradicsomot, az uborkát. Nyomj rá Ketchupot!
Bagoly Berti féle mindenízű drazsé
Gondolom mindenki ismeri a Bagoly Berti féle Mindenízű drazsét! Itt a recept!
Hozzávalók:
Étcsokoládé
Egy picike tej
Ízesítésnek narancshéjj, vagy bors :P
Elkészítés: A csokit és a pici tejet tedd egy lábosba, majd főzd addig amíg nem kezd el folyni. Ezután csoportósitsd kissebb tálkákba, pl.: 1. tálka narancsos. 2.: Kókuszos, 3. borsos stb... Az egyes tálkákban lévő csokimasszába tegyél egy ízesítést, és kevergesd tovább! Tedd egy kör alakú kicsi dologba, és tedd be a hűtőbe. Amikor már nem folyik, de nem is teljesen szilárd, vedd ki a formából. A rossz ízűekre ( ha csináltál olyat) tegyél jelet, a többit pedig forgasd meg pl: kókuszreszelékben, vagy apróra tört dióban. Kicsitpihentesd, és tedd kicsit a hűtőbe csak egy szalvétában, majd csipegethetsz is belőle!
Roxforti lepkék
Hozzávalók:
Kör alakú sütilyukasztó
Toast kenyér
Sajtkrém
Zöldség
Elkészítés: Vágj ki a kenyérből körformákat, és minden második kört vágj ketté. A teljes köröket kend meg jó vastagon sajtkrémmel. A feleket illeszd rá, mintha a szárnyuk lenne. A tálat díszítsd zöldséggel!
Tipp: Lehet édes lepkéket is csinálni, nutellával, mézzel vagy lekvárral!
Nyami!
Roxforti karácsony- torta
Ezt eszik folyton a diákok. Pár perc alatt fölfalják.
Hozzávalók 4 személyre:
20dkg étcsoki
5dkg vaj
2 tojás
1 tojásfehérje
1 csipet só
10dkg cukor
fél ek. cukrozatlan kakaópor
Kevés puha vaj az edények kikenéséhez
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, gázsütőn 6-os fokozat. Kivajazunk 4, 2 dl- es 9cm átmérőjű kerámia sütőtálkát.
2. A csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, kihűtjük. Az egész tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékhez hozzáadjuk a plusz egy darabot.
3. A tojásfehérjékből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukrot, az átszitált kakaóport robotgéppel kikeverjük.
4. A kihűlt vajas csokit fakanállal bevegyítjük a kakaós cukros tojássárgájába. Finoman két-három részletben beleforgatjuk a fehérjehabot is.
5. A csokis habos masszát szétosztjuk a sütőtálkákban. A desszerteket 11-12 perc alatt megsütjük.
A belsejük olvadós lesz! :)
Nyammi!
Jó főzést!